Sağlık  ve Eğitim Vakfı  ve  ATS (American Turkish Society/Amerikan Türk Topluluğu)  işbirliği çerçevesinde her sene okulumuza  Amerikadan,  Türk Kültürünü Amerikalı öğrencilere aktarmak amaçlı, bir öğretmen  ağırlanmaktadır.

ATS Türk kültürünü ABD’li öğrencilerler ile buluşturarak,  dersler geliştiren öğretmenlere ödül vermektedir. Bu sene  Virginia, Richmond dan ödül alan Sarah Mays okulumuzu  bir hafta ziyaret etmiştir.

Kendisi İznik çinileri ve quilt (patchwork yorgan) arasındaki bağlantıyı  hem teorik hem pratik olarak tüm 7.sınıf öğrencilerimiz ile paylaşmıştır.

Sarah Mays'in  çiniler hakkında daha fazla bilgi edinebilmesi amacıyla İznik Vakfını ziyaret etmiştir. 7. Sınıf öğrencimiz ile birlikte kendisi Türk ve İslam Eserleri müzesini gezdi. Öğrencilerimiz ve okulumuzdan çok mutlu ayrıldı ve İstanbul’a tekrar gelmek istediğini ifade etti.