Üsküdar SEV Ortaokulu’nun akademik mükemmeliyet hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalar meyvelerini verdi.

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Proje Yarışmalarında Biyoloji, Fizik ve Kimya alanında yaptıkları projelerle başarılar elde ettiler. Öğrencilerimizin balkabağından biyopolimer, çöpten altın nanoparçacık ve evsel atıklardan biyohidrojen ürettikleri projeler öğrencilerimize madalyalar getirdi.

Yarışmaya Biyoloji alanında katılan Belfu B., gıda atıkları arasında yer alan balkabağı kabuklarının yapısındaki ligninden insan vücuduna zarar veren ilaç filtrelerinin yerine de kullanılabilecek biyopolimer üretti. Zeynep Naz E. ve Mert G. Kimya alanında yürüttükleri proje kapsamında; çeşitli meyve ve sebze atıklarının kuruyemiş kabuklarının, dolapta sararmış yeşilliklerin, kurumuş yaprakların ve atık çimenin özütünü kullanarak altın nanoparçacık yaptı. Emir E. ve Sedat D. ise Fizik alanında, evsel atık olarak çeşitli meyvelerin kabukları, kuruyemiş kabukları, sebze atıkları ve atık yeşilliklerden biyohidrojen üretti.

• Biyoloji alanında  okulumuzu temsil eden Belfu B. Türkiye 2. si.
  • Fizik alanında okulumuzu temsil eden Emir E. ve Sedat D. Türkiye 3. sü.
  • Kimya alanında okulumuzu temsil eden Zeynep Naz E. ve Mert G. Teşvik Ödülü aldılar.

Öğrencilerimizi tebrik eder, bu süreçte öğrencilerimize liderlik eden öğretmenlerimize de çok teşekkür ederiz.